2014. november 17., hétfő

DIY farmertáska

Sziasztok!


Ti is szeretnétek egyedi farmer táskát ami nem jön veletek szembe az utcán? Ha igen tartsatok velem és garantálom , hogy nektek is egyedi farmer táskátok lesz.  Lehet , hogy most sokan csak néztek , hogy mit jelent a DIY , de ezt szívesen elmagyarázom nektek. DIY= Do It Yourself ami = Csináld magad. 

Mi is kell egy farmer táska elkészítéséhez?:
                                                                    - Farmer ( bármilyen jó)
                                                                    - Tű és cérna
                                                                    - Hipo ( vagy bármilyen más fehérítő vegyszer)

Gondolom most egy kicsit megijedtetek , hogy mire kell a hipo , de ne ijedjetek meg  mert ha a leírtak alapján csináljátok akkor nem lesz semmi baj!


Kezdjünk is hozzá!


1.lépés

Először is fogjunk egy kinőtt vagy már nem kell farmer nadrágot. Ha találtunk egy olyan gatyát ami már nekünk nem kell akkor döntsük el , hogy mekkora táskát szeretnénk, ha ti is akkorát mint én akkor vágjátok ki a farmer nadrág zseb részét.



2.lépés

Akkor kezdhetünk is a varrással. Varjuk össze egy sötétkék cérnával a "farmer táskánk" oldalait és csak fölül hagyjuk "szabadon" ahova a különböző tárgyainkat tesszük. Ha ez megvan akkor a farmer nadrág "lábából" vágjunk le egy hosszú vékony csíkot, majd szintén varrjuk össze. 



3.lépés

Akkor jöhet az a lépés amiben egy felnőtt segítsége is kell , ha nem vagytok nagyobbak. A farmer táskánkat csipeszeljük ki a szabadba majd tegyük bele a hipot egy "spriccelőbe" és spricceljünk a farmer nadrágra körülbelül olaj nagyságú foltot amekkorát mi szeretnénk. ( Ha ti is ombre-sat szeretnétek mint én akkor körülbelül a feléig fújjátok be hipoval a táskát, de többször fújjátok át! Attól függ persze , hogy mennyire szeretnétek , hogy kiszívja a farmer anyagát mert ha nagyon akkor sokat spricceljetek ha keveset akkor ne sokat. Hagyjátok 2-3 órát kint a szabadban, de persze minnél fehérebbet szeretnétek annál tovább! Természetesen ezt a szüleitek végezzék el!!



4.lépés

Most már csak annyi a dolgunk , hogy öblítöbe tegyük be a farmert körülbelül 3-4 óráig és mossuk ki hiszen azért hipo szaga van, majd hagyjuk megszáradni


Jöjjenek a képek a táskámról!


Nekem ilyen lett a farmer táskám ,de ez attól függ , hogy ti milyenre szeretnétek a tieteket.





Remélem tetszik nektek ez az ötlet és ti is ki fogjátok próbálni. Sok sikert hozzá!



2014.11.17                                                                                    Lili          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése